Начало Спорт Григор преодоля препятствието Гаске

Григор преодоля препятствието Гаске

938

Григор Димитров започна с победа тазгодишното си участие на Мастърса в Париж, след като в мач от втория кръг надигра представителя на домакините Ришар Гаске с 6:4, 6:4. Българинът проведе мача пределно концентриран и с ясен план как да спре съперника, а в трети кръг ще играе с Джон Иснър.

Григор Димитров срещу Джон Иснър

Григор и американецът имат два мача в общия си баланс и делят по победа. В последната среща нашият постигна чист успех на Мастърса в Синсинати тази година, където по-късно спечели и дебютна титла на турнир от такава категория.

В първите четири гейма и двамата сервираха много силно и подаващите почти не получиха възможност да играят, а в редките случаи, в които го правеха, най-често се стигаше до непредизвикани грешки.

До 4:4 нищо на корта не се промени и Григор и Гаске бяха твърде солидни в сервис геймовете си, за да създадат дори малка предпоставка да бъдат поставени под напрежение.

Григор Димитров

Все пак първото по-сериозно предизвикателство дойде за представителя на домакините, който при 4:5 сервираше за оставане. Гаске направи двойна грешка за 30:30, а в следващото разиграване бе изтласкан далеч зад основната линия и защитата му се пропука. На сетбола французинът пресили форхенд и прати сета в посока на съперника – 6:4.

Първата ни ракета откри сметката си във втория сет, продължавайки да е безгрешен в подаванията си, но и световният №30 демонстрира, че е върнал ритъма си от началото на първата част – 2:2.

Ришар Гаске

В шестия гейм обаче при 30:30 французинът не успя да уцели корта, но на брейкбола нашият сбърка форхенд. Гаске подари нова възможност с удар в мрежата, но отново му се размина. Първата ни ракета продължи да е настоятелен, но в крайна сметка пропиля още две възможности и опонентът му изравни – 3:3.

Григор Димитров

Димитров записа сервис гейм за 5:4, като постави Ришар в позната ситуация – да сервира за оставане. Българинът дръпна 30:0, а в следващата точка покани французина на мрежата с къса и световният №30 сбърка, което донесе три поредни мачбола за Григор, който материализира третия – 6:4.

Програма за 02.11.2017, Париж:

Централен корт (започват в 12:00 ч.):

  1. Хуан Мартин дел Потро – Робин Хаасе
  2. Доминик Тийм – Фернандо Вердаско (не преди 13:30 ч.)
  3. Григор Димитров – Джон Иснър
  4. Лука Пуй – Сок или Едмънд
  5. Рафаел Надал – Пабло Куевас (не преди 20:30 ч.)
  6. Чилич или Чорич – Агут или Шарди

Корт №1 (започват в 12:00 ч.):

  1. Никола Маю – Филип Крайнович
  2. Гофен или Манарино – Жулиен Бенето
  3. Брайън/Брайън – Бенето/Роже-Васлен

Корт №2 (започват в 12:00 ч.):

  1. Кубот/Мело – Гаске/Пуй
  2. Континен/Пиърс – Сок/Монро

 

предишна статияНов скандал в Холивуд: Брет Ратнър се оттегля от „Уорнър брадърс” след сексскандал
следваща статияВицепремиерът ще прави проверки за силен шум и в зимните курорти