Начало България Вицепремиерът ще прави проверки за силен шум и в зимните курорти

Вицепремиерът ще прави проверки за силен шум и в зимните курорти

1001
Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще прави проверки за шума и в зимните курорти, както правеше и в летните.

„Със законови промени ще се търсят по-ефикасни мерки за преодоляването на проблема с шума в курортите”, коментира вицепремиерът преди първото заседание на работната група по въпросите на туризма

Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване.

Днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени, освен тези за шума, вицепремиерът изтъкна и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма. Според Симеонов те са „уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм”“, както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й.

Симеонов посочи, че подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото по думите му няма сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти.

Валери Симеонов изтъкна, че след консултации тези промени бързо ще бъдат внесени в НС, като целта е поне част от нормативните изменения да започнат да действат от тази зима.

предишна статияГригор преодоля препятствието Гаске
следваща статияКаква са петте основни тенденции при храните през 2018г?