Harry_Meghan
Хари и Меган по време на визитата се в Австралия

Кенгуру на грил ще бъде в кралското меню в четвъртък в Мелбърн, където принц Хари и бременната му съпруга Меган пристигнаха, посрещнати от хиляди крещящи фенове.

Размахващите цветя и веещите знамена тълпи приветстваха двойката, която закъсня поради задръствания. Двамата ще прекарат само няколко часа в Мелбърн, но имаха грамаден график, който включва хапване и разходка по плажа.

На плакат, държан от тийнейджърка, пишеше:

„Тук съм от 4 часа сутринта. Обичам те, откакто бях на осем години.“

Принц Хари се пошегува, че това ще му създаде проблеми, когато прегърна момичето.

Меган беше засипана от подаръци за бебето, след като в понеделник беше съобщено, че двойката очаква първото си дете. Херцогинята беше облечена в кафяво палто, за което се предполага че е дело на австралийския дизайнер Мартин Грант.

Обичаният съпруг и жена му поотделно се смесиха с тълпата, но когато бяха заедно, те се държаха за ръце, а херцогинята периодично галеше Хари по гърба.

След като обществеността ги посрещна и поздрави, двойката прекара известно време с губернатора Линда Десау на официален прием, където херцогинята на Съсекс превзе сърцата на местните спортни фенове.

Кралската двойка се отправи към ресторант, където местни майстори готвачи им предложиха меню, в което имаше печено кенгуру и диво прасе, съобщи „Channel Nine“. Те ще посетят училище, преди да приключат визитата си на южния плаж на Мелбърн. Също така Хари и Меган ще минат по стъпките на бабата на принца кралица Елизабет II, която по време на визитата си през 2011 г. се повози на трамвай в Мелбърн.

По-късно тази седмица Хари и Меган трябва да се завърнат в Сидни за откриването на световното спортно първенство „Invictus Games“, което беше създадено от Хари за ранени войници, след като прекара десет години на служба в армията.

Официалното посещение на двойката, което ще продължи повече от две седмици, ще се състои от многократни спирки в Австралия, на Фиджи, Тонга и в Нова Зеландия – всички части на Британската общност.

предишна статияКанадец се върна в къщи след погребението си
следваща статияСезонният грип се очаква в края на годината