grave

Канадско семейство погрешка погребало починал известен пианист, вместо свой роднина. Грешката се изяснила чак когато месец по-късно „починалият“ роднина се прибрал вкъщи. В полицията смятат, че погребан е бил известният в Торонто пианист Скот Кашни, който изчезна през август.

Приятели и членове на семейството на Кашни казват, че музикантът би се посмял на случилото се. Роднините на музиканта нямат претенции към семейството, което го погребало.

Приятелката на Кашни Андреа Рид разказа на Би Би Си как миналата седмица ѝ се обадили от полицията и казали, че вероятно са открили изчезналия пианист.

Ставало дума за мъж, който починал в една болница в Торонто през август. Той загубил съзнание на улицата и бил закаран в болница. Скоро след това мъжът починал. От болницата се обадили на семейство, което издирвало свой изчезнал роднина. Отишли в моргата, разпознали тялото и го погребали. Само че месец по-късно погребаният се върнал вкъщи.

От полицията се свързали с Андреа Лид, която продължавала да издирва Кашни и ѝ съобщили, че им се удало да изяснят съдбата на музиканта.

Пианистът не е имал деца, но има две сестри и племенници. Засега тялото на Скот Кашни официално не е разпознато, но Андреа Рид е уверена, че става дума за него. Тя видяла част от вещите, които са били в погребания мъж, и познала ключовете от дома на музиканта.

предишна статияСпомина се последната полярна мечка в Южна Корея
следваща статияВ Мелбърн гощават принц Хари и Меган с печено кенгуру