Начало Водещи Въздушна тревога в израелския град Ейлат, заради удари с ракети и дронове...

Въздушна тревога в израелския град Ейлат, заради удари с ракети и дронове на хусите

114
арта на Израел с палестинските територии. Град Йелат е в южната точка на страната, между Египет и Йордания. Снимка: АП

арта на Израел с палестинските територии. Град Йелат е в южната точка на страната, между Египет и Йордания. Снимка: АП/БТА

Сирени за въздушна тревога бяха включени тази сутрин в израелския курортен град на Червено море – Ейлат, предаде БТА. Причината са очаквани въздушни удари с ракети или дронове.

Най-вероятната заплаха отвежда към йеменските бунтовници хуси, които атакуват Израел и свързаните с него кораби в Червено море, и по-специално в протока Баб ел Мандеб, в знак на солидарност с радикалната палестинска групировка „Хамас“, посочва Ройтерс.

Израелската армия потвърди, че противовъздушната отбрана е засякла обект за нападение срещу южния израелски град. „Целта не влезе на израелска територия и не се оказа заплаха за цивилното население. Сирените бяха включени съгласно протокола“, заявиха въоръжените сили на Израел.

Военният говорител на хусите Яхия Сареа заяви тази седмица, че наред с нападенията с безпилотни самолети над американски военни кораби в Червено и Арабско море, групировката е атакувала и обекти в Ейлат.

Още международни новини – четете тук

предишна статияДепутатите гласуват промените в Закона за МВР и Закона за насърчаване на инвестициите
следваща статияЯвно ГЕРБ отдавна са решили, че ротация няма да има