Начало Водещи Явно ГЕРБ отдавна са решили, че ротация няма да има

Явно ГЕРБ отдавна са решили, че ротация няма да има

134
Мария Габриел и Николай Денков
Мария Габриел и Николай Денков
Снимка: БТА

Вчера в Париж, където министър-председателят Николай Денков беше срещнат от президента на Франция Еманюел Макрон в Елисейския дворец, той направи изненадващо признание, че в продължение на три седмици не е контактувал външния министър Мария Габриел по отношение на предстоящата ротация и смяна на министрите.

„Искам да напомня, че преди три седмици с Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим работата на министрите, след като проведем разговори с тях, и да обсъдим ситуацията. Досега това не се случи, не сме провели разговора с нея“, заяви министър-председателят.

Изказването на Денков е изключително интересно, защото докато всички смятаха, че партиите в правителството наистина преговарят, а и ежедневно бяхме убеждавани от техни представители, че това е така, се оказва, че някой друг, някъде другаде, вече е взел решение да няма ротация.

Неочаквано рязкото изказване на Мария Габриел вчера потвърждава тази хипотеза. Защото на фона на оглушителното ѝ мълчание в последните девет месеца, дори по отношение на въпроси от нейната компетентност като външен министър, крайните ѝ думи събуждат въпроси. Изказването ѝ дори беше политически грубо, насочено срещу акад. Николай Денков, който винаги е бил изключително толерантен и уважителен към нея. Да не споменаваме, че в речта ѝ се чуха тези, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повтаря от месеци.

Това означава, че ГЕРБ поне от преди месец, вече са взели решение да няма ротация и просто разиграват медиен цирк, за да прехвърлят топката в своето поле в най-удобния за тях момент. А Мария Габриел най-вероятно е осведомена за този план и заради това избягва да поема никакви ангажименти в продължение на три седмици.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияВъздушна тревога в израелския град Ейлат, заради удари с ракети и дронове на хусите
следваща статияДа, Западът е виновен за това, че Русия днес е отново диктатура и агресор