Начало Водещи Ватиканските музеи ще отворят отново врати на 1 юни

Ватиканските музеи ще отворят отново врати на 1 юни

1557
папа

Ватиканските музеи, след затварянето им поради пандемията от Covid-19, ще бъдат отворени отново на 1 юни, съобщава „Ватикан нюз“.

Пресцентърът на Светия престол оповести в събота, че ватиканските музеи и папските вили, разположени в Кастел Гандолфо, отново ще отворят вратите си за обществеността на 1 юни.

Отварянето на музеите на Ватикана съвпада с постепенното облекчаване на мерките в Италия след близо 3-месечно блокиране, което позволява много предприятия и дейности да заработят отново.

Обявено е и отварянето на папските вили в Кастел Гандолфо, както и нова обиколка с открит автобус.

Поради настоящата извънредна здравна ситуация, музеите на Ватикана осигуряват много внимателно преценен баланс между нуждите за безопасност и здраве и динамиката на посещението на музея, без да се компрометира същността на такова посещение.

Следователно, в съответствие с нормите за хигиена и физическо разстояние, посетителите на музеите ще бъдат подложени на проверка на телесната температура и ще бъдат допускани само с маска за лице.

Музеите на Ватикана са ограничили продажбите на билети до онлайн резервации само от официалния уебсайт, за да регулират броя на посещенията. За този период на извънредна ситуация, таксата за онлайн резервация в размер на 4 евро няма да се прилага.

Има промени и в работното време, като обичайният безплатен вход в музеите в последната неделя на месеца е отменен.

Освен посещението на музеите на Ватикана, има предвидена нова екологична и панорамна обиколка на ватиканските градини с открит автобус. Тя осигурява изключителен и директен достъп до зеленото сърце на Ватикана.

Резервациите за тази обиколка са възможни само онлайн от официалния уебсайт, който предоставя всички подробности за пътуването.

Влакът, който отвежда посетители от жп гарата на Ватикана до Кастел Гандолфо, също временно е спрян.

На 1 март пресслужбата на Светия престол обяви превантивното затваряне на музеите на Ватикана и други обиколки и посещения на Ватикана в координация с мерките на италианските власти за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Междувременно на 6 март бе обявен първият от 10-те случая на заразяване с коронавирус във Ватикана.

предишна статияCOVID-19 откри възможност пред Дубай да тества технологиите
следваща статияПътуванията от и до всички гръцки острови се възобновява от понеделник