Начало Водещи Пътуванията от и до всички гръцки острови се възобновява от понеделник

Пътуванията от и до всички гръцки острови се възобновява от понеделник

1159
летният сезон

От понеделник ще бъдат възобновени пътуванията до и от всички гръцки острови, тъй като досега, поради пандемията от коронавирус, гражданите можеха да пътуват само до Крит, съобщава „Катимерини“.

В реч пред държавната информационна агенция АНА-МПА в събота представители на корабните компании заявиха, че резервациите за понеделник са „задоволителни“ и също така посочиха, че много граждани с ваканционни домове са „чакали този ден“, наблюдавайки, че туристическият поток преди откриването на сезона е малък.

Те обаче изразиха безпокойство дали резервациите ще продължат и дали ще нарастват и след понеделник.

Фериботите ще работят с капацитет 50 %, съответно 55 % при по-големи кораби с каюти, като своевременно за защитата на всички пътници са въведени строги протоколи за безопасност на здравето, включително измерване на телесната температура преди качване и попълване на специален въпросник от всички пътници, пътуващи за повече от 30 минути.

Качване на борда няма да бъде разрешено за всеки, който или показва симптоми на Covid-19, или е бил в контакт с някой заразен през последните 14 дни – декларирано и в двата случая според въпросника.

Разстояние от 1,5 метра също трябва да се спазва от всички пътници във всички зони и по всяко време.

Предвижда се седем ферибота да отпътуват от пристанище Пирея в понеделник: два до Цикладите, един до Хиос-Митилини и четири до Крит. Пристанище Рафина ще напусне един ферибот за отпътуване към Цикладите, а други три ще отпътуват от пристанище Лаврио: два към Кеа-Китнос-Сирос и един към Агиос Ефстратиос-Лимнос-Кавала.

предишна статияВатиканските музеи ще отворят отново врати на 1 юни
следваща статияЕксперт съветва какво да правим при кибератака към смартфона ни