Начало Водещи Бум на резервациите на Острова след „плана на Джонсън“

Бум на резервациите на Острова след „плана на Джонсън“

1171
резервации

Бум на резервациите за почивка в чужбина отчитат от туристическите агенции във Великобритания, след  като премиерът Борис Джонсън обяви „пътна карта“ за излизане от кризата.

Правителството заяви, че решение за облекчаване на международните пътувания ще се случи най-рано до средата на май.

Кои са най-предпочитаните дестинации за британците?

Въпреки въпросителните относно връщането на международните пътувания, най-големият оператор на почивки в Обединеното кралство Tui заяви, че резервациите са скочили с 500% за една нощ.

Най-резервираните дестинации са Гърция, Испания и Турция, съобщава Би Би Си.

Вчера Джонсън обяви,че работна група за пътувания ще представи доклад до 12 април за това как да се възстановят международните пътувания. Тогава правителството ще вземе решение за премахване на ограниченията за международни пътувания. Това обаче няма да стане преди 17 май.

Андрю Флинтъм, управляващ директор за TUI Великобритания и Ирландия, определи стъпките на правителството като „положителни“.

От „Томас Кук“ коментираха, че трафикът към уебсайта им е нараснал с над 100% снощи. Сериозен бум има на резервациите за Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република.

„Съобщението на правителството  е добра новина за онези от нас, които отчаяно искат да се измъкнат на почивка“, каза главният изпълнителен директор на „Томас Кук“ Алън Френч.

Авиокомпанията EasyJet съобщи за 337-процентен скок в резервациите на полети и 630-процентно увеличение на резервациите за курорти като Аликанте, Малага, Палма, Фаро и Крит. Най-много резервации се правят за август.

Главният изпълнителен директор на авиокомпанията Йохан Лундгрен заяви, че съобщението на Борис Джонсън е „осигурило така необходимия засилване на доверието“ за клиентите в Обединеното кралство.

„Постоянно виждаме, че има задържано търсене на пътувания и този скок в резервациите показва, че този сигнал от правителството, че планира да отвори отново пътуванията, е това, което клиентите от Обединеното кралство чакат“, каза той.

Въпреки че резервациите са високи, все още има много въпроси за това как ще се възобновят международните пътувания. Няма гаранции, че то ще започне отново в средата на май, допълва Би Би Си.

Ще се възстанови ли бързо туристическата индустрия?

През последните няколко месеца индустрията се сблъска със сериозни ограничения. Забранени са туристическите пътувания до цели континенти. На бранша негативно се отразява и въвеждането на карантинни хотели и множеството тестове.

Облекчаването на мерките ще зависи от много фактори. Сред тях са дестинацията, темпа на ваксиниране и смъртността от коронавирус.

Експертът по търговията на дребно Кейт Хардкасъл казва, че има и „огромно разочарование“ в туристическата индустрия. Особено сред собствениците на ваканционни паркове за мобилни къщи и доставчици на ваканционни вили. Причината е че за Великден няма да може да се пътува.

„Очевидно Великден е критична част от календара за пътувания за туристическите агенции и индустрията. Това е изгубена възможност. Една почивка по-малко“, казва Хардкасъл пред Би Би Си.

Хотелският гигант InterContinental Hotels, който притежава марките Crowne Plaza и Holiday Inn, заяви, че е малко вероятно секторът да се възстанови до края на тази година.

предишна статияБагетата е заплашена от изчезване
следваща статияДопинг-скандал в националния отбор по плуване