Начало Водещи Бруталният отговор на Путин на въпроса: „Докъде се простира Русия?“

Бруталният отговор на Путин на въпроса: „Докъде се простира Русия?“

1399
Бруталният отговор на Путин на въпроса: „Докъде се простира Русия?“

На снимката: Евгений Дайнов.

Владимир Путин предизвиква офанзива срещу цивилизацията, като приема нова идеология, която изглежда съшо като диктаторска управленска система.

Путин често обявява своите намерения, като тази за завладяване на Украйна и други бивши държави. Това, че лидерите на демократичните страни не реагират, не е проблем за диктаторите.

Нова идеология?

Всъщност, Путин има трудности с развитието на идеология. Това се вижда от опита му да създаде идеология за Русия. Той се опитва да установи Русия като „държава-цивилизация“, която има правото да разширява обхвата си навсякъде.

Брутален отговор

Путин изразява идеята за „Великия руски свят“ като нещо, което надхвърля географски граници и включва всички, които се идентифицират с руския език, история и култура.

Руснаците като свръхнационалност

Путин обещава господство на руснаците в идеята си за „руския свят“, което представлява неговата стремеж да доминира над другите „братушки“.

Има ли място за надежда?

Все пак се надявам, че обикновените хора в Русия желаят обикновен живот, а не глобално господство. Скромните ценности на демокрацията обикновено печелят над диктаторите.

Вижте повече коментари тук

предишна статия61,98% инфлация в Турция през ноември!
следваща статияЕвродепутати протестираха във Виена срещу ветото за членство на България и Румъния в Шенген