Начало Водещи Борисов и Пеевски поискаха смяната на военния министър Тагарев

Борисов и Пеевски поискаха смяната на военния министър Тагарев

79
Бойко Борисов и Делян Пеевски
Бойко Борисов и Делян Пеевски

Предстоящата ротация в правителството подтикна лидерите на ГЕРБ и ДПС, Бойко Борисов и Делян Пеевски, да изискат смяна на военния министър Тодор Тагарев.

И двамата посочиха забавянето на доставката на БТР-ите за Украйна като причина за тази искане. В резултат на интервюто на Тагарев по телевизията излезе наяве, че забавянето има връзка и с действията на зам.-министрите на вътрешните работи и на транспорта.

Борисов коментира: „За мен работата на Тагарев е незадоволителна. Независимо от какво може да пишат в отчета, той не е изпълнил работата си. Тагарев сега се опитва да прехвърли отговорността на заместник-министрите и други, докато самият не е извършил нужното. Вместо да открие сътрудничество с Украйна, той не спазва решенията на парламента.“

Денков: Вместо усилия за реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове

Подобни доводи бяха изложени и от Пеевски.

„Тагарев не успява да изпълни доставката на бронетранспортьорите за Украйна в рамките на няколко месеца. Работата, която беше започната по наше сътрудничество с ГЕРБ и ДПС, беше забавена от него. Тагарев грешично опитва да обвини заместник-министрите. Нека поеме отговорност и да каже, че не е изпълнил задачата си. Той дори не успя да изрази съжаление за забавянето. Всичко, което е извършено за Украйна, е благодарение на парламента, а не на Тагарев.“

Открит е план от ГЕРБ да реагира на меморандума за управление, съставен от ПП-ДБ, чрез коалиционно споразумение.

Според обявленият критичен тон от страна на ГЕРБ и ДПС към правителството на Николай Денков, Делян Пеевски нападна ПП-ДБ за управление на властта, докато новият съпредседател на Движението Джевдет Чакъров ще се включи в разпределението на постове в регулаторните органи.

Прочетете още новини от деня тук