Начало Водещи Борисов днес вече е съгласен на разговори по меморандума

Борисов днес вече е съгласен на разговори по меморандума

99
Бойко Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на партията ГЕРБ, Бойко Борисов, е готов да вземе участие в преговорите по предложения от ПП-ДБ меморандум за управление в следващите 9 месеца.

След като първоначално каза, че съчетаването на изборите 2 в 1 е логичен завършек на некоалицията, той сега дава съгласие за разговорите.

След понеделник, когато се направи оценка на министрите, ГЕРБ ще започне преговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ще посочи условията, които са приемливи за тях, обяви Борисов във Варна.

Тогава ще станат ясни и условията, под които ГЕРБ би се съгласила да подпише меморандума.

Борисов изтъкна, че наблюдава внимателно развитието на събитията в страната. Според него другите партийни лидери умело провеждат своите политически игри.

„Правителството го има благодарение на ДПС“. Пеевски с нова порция нападки и обиди към Христо Иванов

Той подчертава, че не приветства обидите, защото те затрудняват постигането на нормални решения, особено при необходимост от компромис, съобщава БТА.

Относно меморандума лидерът на ГЕРБ посочи, че документът не е официален документ за управление.

Той обясни, че ПП-ДБ внимателно подбират кой да бъде външен министър, докато подготвят смяна на ръководителите на агенциите и регулаторите.

Той направи сравнение с „преядване на власт“, което беше използвано и от Делян Пеевски по-рано днес, за да опише политическите ходове на ПП-ДБ.

Според него в момента лидерите на правителството говорят за стабилност, но в същото време извършват назначения и атаки.

Борисов не коментира работата на министрите. Той спомена, че има сериозни скандали в Министерството на младежта и спорта.

Лидерът на ГЕРБ добави, че е заявил запитвания и се оказа, че държавата наистина не е изпратила нищо за Украйна.

Забелязано е, че решението е от декември, поради което се задава въпросът за оценката, която Тодор Тагарев получава, въпреки че нищо не е изпратено и не е било свършено, каза Борисов.

Относно ДПС, лидерът на ГЕРБ посочи, че движението е се подписва на първо място по всички важни решения през последните месеци, независимо дали те са популярни или не.

Провеждането на ранни избори не би довело до нищо ново и не е добре за страната, отбеляза Борисов. Според него в момента без значение какво каже, това ще бъде прието като пазарлък от публиката, но това не означава, че ГЕРБ ще приеме безусловно условията на ПП-ДБ.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияГЕРБ оттегля подкрепата си за ветропаркове в Черно море
следваща статияДве години от войната в Украйна: Как се разви конфликтът?