Начало Спорт Боби Михайлов се самопохвали и каза, че е управлявал брилянтно

Боби Михайлов се самопохвали и каза, че е управлявал брилянтно

59
Боби Михайлов
Снимка: БТА

Сегодня на 11-м Извънреден отчетно-изборен Конгрес на БФС ще се избере нов президент, след като Борислав Михайлов подаде оставка от поста. Той беше принят като точка 4 от дневния ред на конгреса.

Оставката на Михайлов беше предложена в декември 2023 година след обществен натиск и хаос по време и след мача за европейската квалификация между България и Унгария на 16-и ноември, който завърши 2:2.

Седем кандидати ще се състезават за наследника на Михайлов – Георги Иванов, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов. Изборът започва в 14:00 часа.

Президентската оставка и освобождаването му от отговорност по време на мандата 2021-23 година получиха подкрепа от 303 делегата, докато 12 се противопоставиха. Всички членове на управата за периода 2021/23 напуснаха длъжностите си.

По време на управлението на Михайлов не бяха постигнати класирания за европейски или световни първенства от страна на националния отбор. Клубният футбол става все по-слаб, стадионите са в лошо състояние, а спортът умира бавно. Отборът отпада с над 40 места в класацията на FIFA.

БФС получава значителни финансови средства, но има съмнения за корупция в управлението на футбола в България. Отчетът на Михайлов обаче представя управлението му като успешно.

Михайлов обясни, че работата им е била саботирана и трябвало е да се справят с токсична среда, която искала да превземе футбола. Той се гордее с екипа си, който е работил усилено, за да запази футбола от намеси, каза БТА.

„На футбола не му трябват революции, а спокойствие и обединение“, каза Михайлов в своето изказване пред делегатите.

Борбата за президент на БФС е борба за промяна срещу статуквото. Някои кандидати са свързани със стария президент и нямат интерес в промените.

Прочетете още новини от деня тук

предишна статияТандемът „Борисов-Пеевски“ прокара на първо четене закона за мигрантите
следваща статияБоби Михайлов се самопохвали и каза, че е управлявал брилянтно