Начало Спорт Боби Михайлов се самопохвали и каза, че е управлявал брилянтно

Боби Михайлов се самопохвали и каза, че е управлявал брилянтно

54
Боби Михайлов
Снимка: БТА

Борислав Михайлов напусна поста на президент на Българския футболен съюз (БФС), след като оставката му беше приета като точка от дневния ред на днешното заседание. Оставката беше подадена през декември 2023 година след силни обществени протести в следствие на събитията около европейската квалификация между България и Унгария.

На извънредния отчетно-изборен Конгрес на БФС бяха представени седем кандидати за наследник на Михайлов. След гласуване от 303 делегата, БФС избира новия си лидер от голямото поле участници – Георги Иванов, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.

След като оставката на Михайлов беше одобрена, също беше прието освобождаването на целия Изпълком от отговорност по време на мандата му. Така управлението на БФС за периода 2021-23 година беше окончателно завършено.

Михайлов представи своя отчет за дейността на БФС по време на управлението си. В него той хвали работата на екипа си, но в същото време признава, че футболът в България се намира в криза. Липсата на успехи и падането на националния отбор в ранглистата на FIFA са само част от проблемите, които стоят пред българския футбол.

Битката за председателство на БФС се явява борба между старото и новото. Стана ясно, че има кандидати, които са свързани със старата управленска структура и целят да запазят статуквото, докато други се стремят към промяна и еволюция.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияБоби Михайлов се самопохвали и каза, че е управлявал брилянтно
следваща статияДонски се класира за финала на двойки на турнир по тенис в Португалия