импланти

Американка разви рядък вид рак на кръвта, след като й бяха поставени импланти в задните й части, съобщи в. „Дейли мейл”, позовавайки се на медицинското сп. Aesthetic Surgery Journal.

Хирурзи от из Южнокалифорнийския университет за пръв път съобщиха за връзка между операция по поставяне на текстурирани импланти в задните части и развитие на анапластична едроклетъчна лимфома. Те уточниха, че към тях се обърнала пациентка на средна възраст, преживяла пластична операция преди година. През това време в белите й дробове се появили тумори.

По-рано компетентните органи съобщиха за 457 случая на рак след поставяне на гръдни импланти. Девет от тях приключиха със смъртта на пациентките.

Президентът на Американското дружество на пластичните хирурзи Матарассо не е изненадан, че симптомите се повторили у пациентката с импланти в задните части.

„Въпросът не е в локализацията, а в типа импланти и времето от момента на операцията. Наличието на възпаления и генетичното предразположение са главните фактори”, заяви той.

Матарассо добави, че текстурираните импланти все по-рядко се използват за увеличаване на задните части, а клиентите предпочитат бразилската версия – преместването на мазнините от корема, гърба и бедрата в задните части.

предишна статияДжони Деп съди бившата си съпруга Амбър Хърд за $50 милиона
следваща статияВесела Чернева: С режима на Северна Корея няма да е лесно да се преговаря