За първи път през тази година на „Оскар“-ите ще предложат категория за най-добър филм, определен с гласа на публиката. Носителят ще бъде обявен на церемонията по връчването на наградите, съобщи „The Hollywood Reporter”.

Победителят ще бъде определен чрез гласуване в социалните мрежи.

„От понеделник потребителите на Twitter ще имат възможност да гласуват за любимите си филми от 2021 г., като публикуват пост с хаштаг #OscarsFanFavorite, независимо дали са били номинирани за награда“, пише „The Hollywood Reporter”.

Потребителите могат да гласуват за любимия си филм до 20 пъти на ден.

„Туитър е мястото, където се срещат зрителите, а Оскарите са една от основните причини за дискусия всяка година“, заяви говорителят за социалните медии Сара Росен.

Според съобщения в медиите въвеждането на такава категория е било предложено още преди връчването на „Оскар”-ите през 2019 г., но тогава членовете на филмовата академия и критиците са се противопоставили на идеята. Все още не се знае каква точно награда ще получи най-популярният сред зрителите филм на предстоящата церемония. Но „The Hollywood Reporter” уточнява, че тази категория все още не е официализирана. Гласуването в Twitter ще продължи до 3 март. Носителят на „Оскар“ ще бъде обявен на 27 март.

предишна статияЕдна от зодиите днес не трябва да дава воля на своите емоции
следваща статияПловдив се нареди сред най-желаните места за туристите