Начало Любопитно Twitter удължава символите за туитване до 280

Twitter удължава символите за туитване до 280

1681

През уикенда от Twitter обявиха официално, че променят максималната дължина на статусите в своята социална мрежа. До сега туитовете трябваше да бъдат вмествани в рамките на 140 знака, но това ще се промени.

Новото ограничение е двойно по-голямо — 280 символа, и промяната трябва да помогне на повече хора да туитват спокойно, без да се страхуват, че мислите им ще останат недоизказани, пише Smartnews.

Първоначално новата дължина за туитване няма да е налична за всички, докато трае нейната тестова фаза. Колкото до езиците, на които ще е достъпно туитването с 280 знака, Twitter също имат какво да кажат. Според проучване, 9% от всички статуси на английски в микроблогинг платформата достигат ограничението от 140 знака. Това рядко става случайно, така че се предполага, че обикновено мястото не достига и хората имат нужда да променят част от туита, за да се вместят.

Точно поради тази причина, Twitter удължават туитовете до 280 знака за всички езици, без японски, китайски и корейски. При азиатските езици едва 0,4% от всички статуси запълват 140-те знака и това се дължи на структурата на самите езици. Twitter споделят обаче, че биха могли да удължат туитването и при тях.

Напомняме, че първоначалната идея за 140-те символа при Twitter бе възможността те да се вместват в един SMS. Дължината на SMS на английски е до 160 знака, като останалите двадесет бяха запазени за потребителското име. Може би някои от вас си спомнят времената преди мобилните приложения — тогава Twitter позволяваха изпращате на туитове чрез съобщение от мобилния ви телефон.

предишна статияСтуденти създадоха елекрически мотоциклет (ВИДЕО)
следваща статияRyanair спира полетите от София до 5 дестинации