Начало Свят Студенти създадоха елекрически мотоциклет (ВИДЕО)

Студенти създадоха елекрически мотоциклет (ВИДЕО)

1202

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет с мощност 200 к.с., като му дадоха името EMUS – абревиатура на Electric motorcycle Universite de Sherbrooke.

Основната трудност е била разполагането на батерията, което наложило преместване назад на електромотора и създаването на по-компактна охладителна система. Начело на екипа е Феликс-Антоан Лебел, който учи за електроинженер, като по думите му проектът няколко години е бил на фаза „концепция”, след което студентите са решили за създадат собствено шаси вместо да се опитват да адаптират такова от вече съществуващ мотоциклет, съолщава Automedia.bg.

Интересното е, че студентският екип е успял да проектира и собствени батерии за мотоциклета, както и всички контролни системи на борда на машината и да напише програмите за работата им. Наскоро екипът спечели за втори път шампионата на университета в Шербрук като добави система за регенериране на енергия при спирането.

Но това не е крайната цел – според Лебел, машината ще е напълно завършена, когато може да покрие състезателната дистанция в пистовите надпревари, в които участва с едно зареждане, а не да се налага спиране в бокса за смяна на батериите.

предишна статияЕксперти: През 2030 г. жителите на градовете ще престанат да купуват автомобили
следваща статияTwitter удължава символите за туитване до 280