Spotify приходи

Spotify надмина прогнозите на Wall Street за приходи през първото тримесечие и платените абонати, след като компанията за стрийминг на музика стартира на по-нови пазари и отчете ръст на потребителите в страни като САЩ и Индия.

Премиум абонатите, които представляват по-голямата част от приходите на компанията, са се увеличили с 21% до 158 милиона спрямо миналата година. Анализаторите предвиждаха средно компанията да има 157,5 милиона платени абонати.

Spotify, която стартира услугите си в 86 нови страни през последното тримесечие, заяви, че растежът в САЩ, Мексико, Русия и Индия компенсира разликата от очаквания растеж в Латинска Америка и Европа.

Spotify отчита приходи от 2,15 млрд. Евро за трите месеца, приключили на 31 март, в сравнине с 1,85 млрд. Евро година по-рано. Анализаторите очакваха приходи от 2,14 млрд. Евро.

Най-популярната платена музикална услуга за стрийминг на музика, която засилва бизнеса си с подкасти, във вторник пусна платформа за платен абонамент за подкастери, за да отговори на подобна услуга, представена от Apple

Общо месечните активни потребители са нараснали с 24% до 356 милиона.

предишна статияГуардиола: Атаката на ПСЖ може да ти докара безсънни нощи
следваща статияБорис Джонсън вероятно е финансирал ремонт на жилището си с политически дарения