знаменитости

Канадският изпълнител от етиопски произход The Weeknd (Ейбел Тесфайе) се класира на първо място в списъка на най-добре платените знаменитости в света на възраст до 30 години, съобщи сп. „Форбс”.

Доходът му, формиран основно от концертна дейност, през 2017 е достигнал 92 млн. долара. Певецът е получил над 1,1 млн. за всяко свое участие по време на концертното си турне Starboy: Legend of the Fall.

На второ място е 23-годишният поп изпълнител Джъстин Бийбър с годишен доход от 83,5 млн. долара. Изданието напомня, че певецът за пръв път се е появил на корицата на „Форбс” през 2012, когато е бил едва 18-годишен.

На трето място е британската изпълнителка Адел, получила от продажби на албуми и от концерти 69 млн. долара. Успехът на 29-годишната артистка се обяснява с това, че последният й албум „25” стана най-продаваният през 2016 с тираж от 1,73 млн. копия.

В първата десетка влизат спортисти от НБА на САЩ и Националната футболна лига, 27-годишната поп певица Тейлър Суифт и 20-годишната манекенка Кайли Дженър.

Данните са за периода 1 юни 2016–1 юни 2017.

Общият годишен доход на 30-те знаменитости, включени в класацията, е 1,24 млрд. долара.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияВижте думите на Брус Лий за евентуален двубой срещу Мохамед Али
следваща статияТази година вместо коледни елхи, ще украсяваме… АНАНАСИ