Гигантът в електрониката Sony представи нов прототип на своя електрически автомобил Vision-S и обяви създаването на компания, която да проучи възможностите за навлизане на този бързо развиващ се пазар.

Японската фирма, по-известна със своите телевизори и конзоли за видеоигри, ще създаде през пролетта на 2022 г. дъщерното дружество Sony Mobility, тъй като обмисля да навлезе на пазара в тази област.

Главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида представи на технологичното изложение CES в Лас Вегас Vision-S 02. Това е нова версия на първия прототип на фирмата, който е започнал пътни тестове.

Чрез този нов клон електронният гигант „възнамерява да проучи възможността за навлизане на пазара на електрически превозни средства“, се казва в изявлението.

Vision-S е снабден с вътрешни и външни сензори и се използва от Sony за тестване на технологиите за автономно шофиране.

Компанията работи и върху системи за забавление в новата кола.

Секторът на електрическите превозни средства е все още малък. Той представлява само около 3% от настоящите продажби в САЩ, но привлича голям интерес и инвестиции. General Motors скоро обяви, че планира да инвестира повече от 35 млрд. долара в електрически и автономни превозни средства до 2025 г.

 

предишна статияКои са най-предпочитаните имена за новородени през изминалата година?
следваща статияДжокович все пак ще играе на Australia Open с медицинско разрешение