Висшият икономически съветник на украинското правителство Олег Устенко заяви в четвъртък, че руски въоръжени сили досега са унищожили инфраструктура, сгради и други физически активи на стойност най-малко 100 милиарда долара, предаде „Ройтерс“.

Устенко, главен икономически съветник на украинския президент Владимир Зеленски, каза на онлайн събитие, организирано от Института за международна икономика „Петерсън“, че войната в Украйна е причинила пълно закриване на 50% от украинския бизнес, докато другата половина от бизнеса в страната работи доста под капацитета си, пише БНР.

На въпрос как светът би могъл най-добре да помогне на Украйна в момента, Устенко каза, че „най-много ни трябват повече оръжия и боеприпаси, за да можем да защитим градовете от руските войски“.

Междувременно украинският президент Владимир Зеленски подписа закон, който разрешава изземването на руска собственост в Украйна, обявиха от парламента на страната.

„Ще направим всичко, за да намерим чуждата собственост на руските пропагандатори и да я конфискуваме. Вие обичате луксозния начин на живот и европейските страни, нали? Можете да се сбогувате с това“, заяви Зеленски.

От украинският парламент отбелязаха, че това решение е взето в отговор на решението на Русия „да започне война срещу Украйна и нейните жители“.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

предишна статияКубрат Пулев се изправя срещу Федосов преди мача на Тервел с Ковальов
следваща статияРадев: Не може да се печели мир с война