Американският актьор и филмов режисьор, носител на Оскар Шон Пен е в Украйна. Режисьорът отидее в Киев специално, за да запише всички събития, случващи се в Украйна като режисьор на документални филми и да разкаже на света истината за нахлуването на Русия в страната. Това съобщават от офисът на президента Зеленски.

Вчера сутринта директорът е посетил кабинета на президента и е присъствал на брифинг за пресата на Ирина Верещук, съветник на ръководителя на кабинета на държавния глава и вицепремиер – министър на реинтеграцията на временно окупираните територии на Украйна.

Той говорил с журналисти и с военни. Освен това е видял с очите си как украинците защитават  страната си.

„Шон Пен демонстрира смелостта, която липсва на много други, включително западни политици. Колкото повече такива хора сега у нас, истински приятели на Украйна, които подкрепят борбата за свобода, толкова по-скоро ще бъде възможно да се спре коварната атака на Русия“, пишат от президентския офис.

Посещението на Шон Пен е във време, в което хората се опитват да избягат от Украйна на фона пълномащабната инвазия на Русия в страната.Той иска да покаже на света какво се случва по време на инвазията.

Двукратният носител на „Оскар“ беше заснет да присъства на правителствена пресконференция в Киев и можеше да бъде видян да се среща с Володимир Зеленски във видеоклип, публикуван в официалния акаунт на украинския президент в Instagram.

Шон Пен и Зеленски

Шейсет и една годишния режисьор вече е бил в Украйна. Според NBC News той  прави документален филм за Vice Studios.

предишна статияГригор загуби четири места, Медведев е новият номер 1 в света
следваща статияАбрамович помага при преговорите между Русия и Украйна?