ресторант

В Париж бе открит първият във Франция „гол“ ресторант. На това място посетителите могат да обядват и без дрехи, пише „Дейли мейл“.

Ресторантът O’Naturel е на улица Дьо Гравел (Rue de Gravelle). Той бе открит в четвъртък и работи от петък с „нормални“ посетители.

При влизането на гардероба се оставят всички дрехи. Едновременно в ресторанта могат да прекарат по този начин времето си около 40 души, средната цена за обяд е 30 евро на човек.

Салонът няма прозорци и погледнат отвън не става ясно какъв е дрескодът.

Специално участие има и Парижката асоциация на нудистите.

По този повод британски медии припомнят, че в Лондон подобен ресторант работи вече повече от година. В Лондон отвори врати първият нудистки ресторант и първите посетители вече споделиха своите впечатления.

„Никога не съм се чувствал по удобно на вечеря“, написа един от първите посетители на страницата си във Фейсбук.

Ресторантът The Bunyadi има 42 места и ще работи три месеца, a вече 46 000 души са се записали да го посетят, твърди „Индипендънт“. Сервитьорите са полуголи . Вътрешният ред изисква също телефоните и други електронните устройства да бъдат оставени в специални шкафчета, за да не прави никой снимка в заведението. В заведението има и зона за посетители, които искат да ядат с дрехи.

Освен това предметите в заведението са изцяло естествени, в тях няма съвременни технологии. Помещенията, включително и кухнята, работят без ток и газ. Ястията пък се предлагат в глинени съдове.

Гол ресторант отвори врати и в патриархална Япония. „Амрита” отвори врати на 29 юли, но няма да допуска хора с наднормено тегло и картинки по тялото. Освен телесни ограничения, има изисквания и за възрастта на клиентите – те трябва да са между 18 и 60-годишни.

Всички посетители ще оставят дрехите, фотоапаратите и мобилните си телефони на гардероб, а заведението ще им предоставя хартиено бельо.

Ако теглото ви е с над 15 килограма над нормата, по-добре не си правете резервация, гласи списък с правила на уебсайта на ресторанта. Предвижда се посетители с видимо свръхтегло да бъдат претегляни от персонала.

В лондонския ресторант за голи допускат дебели хора и други посетители се оплакват от гледката, казва говорителката на „Амрита” (безсмъртие на санскрит). Тя изтъква, че не става дума за дискриминация. „Стремим се към римска естетика като тази на красивите картини в музеите”, обяснява говорителката.

Гостите се задължават да не притесняват околните, да не ги докосват или заговарят. Посетители с татуировки също не се допускат.

Желаещите ще трябва да се бръкнат с по 750 долара за куверт, ако искат да гледат спектакъл с танци на мъже с изваяни тела.

Иначе, в зависимост от избраното меню, цената е четири пъти по-ниска, а храната сервират мускулести келнери с прашки.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияДионтей Уайлдър нокаутира Бърмейн Стивърн в рамките на само един рунд (ВИДЕО)
следваща статияАлек Алексиев: „Възвишение“ е филм за стремежа към свобода, но тя от нас зависи