Дионтей Уайлдър

Дългоочакваният мач за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) между шампиона Дионтей Уайлдър и Бърмейн Стивърн в Ню Йорк завърши за по-малко от три минути. Американецът нокаутира съперника си секунда преди да изтече първия рунд.

Дионтей Уайлдър срещу Бърмейн Стивърн

Така шампионът в тежката категория на (WBC) Дионтей Уайлдър (39 победи, 38 с нокаут, 0 загуби) изпълни заканата си да поправи грешката си срещу Стивърн (25 победи, 21 с нокаут, 3 загуби, 1 равенство), която допусна през 2015 г. Тогава той победи, но не успя да го нокаутира. Това е и единствената среща, в която Уайлдър е чувал финалния гонг.

Дионтей Уайлдър срещу Бърмейн Стивърн

Уайлдър излезе на ринга в Бруклин със стил, като беше изведен на ринга под живото изпълнение на популярния рапър 50 Сент.

Уайлдър показа още с началния гонг, че ще търси бърза развръзка, като вкара силен ляв на Стивърн. Последваха още попадения, след което Уайлдър демонстративно се откри, а Стивърн тръгна напред, което беше огромна грешка, тъй като се оказа капан.

Дионтей Уайлдър срещу Бърмейн Стивърн

С комбинация ляв-десен Уайлдър прати Стивърн в нокдаун, но той успя да се изправи. Последва нов нокдаун и малко по-трудно ставане, след което Уайлдър го натика и повали край въжетата. Реферът на ринга едва го отдели от съперника, който този път вече беше в нокаут.

Дионтей Уайлдър срещу Бърмейн Стивърн

Под въздействието на адреналина от битката Уайлдър отправи предизвикателство към носителя на три от поясите в тежката категория Антъни Джошуа и поиска мач с него.

Дионтей Уайлдър срещу Бърмейн Стивърн

„Аз нямам какво да доказвам, че съм най-добрия, защото знам, че съм най-добрият“, изкрещя Уайлдър.

“Джошуа, обявявам ти война. Приемаш ли моето предизвикателство? Вече чакам толкова дълго. Аз знам, че съм истинският шампион, защото съм най-добрият. Готов ли си да го провериш? Светът иска Джошуа – Уайлдър. Без повече криеници и извинения. Дай дата, не се чуди”, каза още Уайлдър.

“Никой не удря като него. Ще прати Джошуа да си легне бързо като Стивърн”, прогнозира промоутърът Лу ди Бела.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.