Хиляди диви маймуни, обединени на групи, вилнеят из различни градове на Тайланд. Животните са безнадеждно пристрастени към сладки напитки и сладки закуски.

Жителите на популярната туристическа дестинация Лапбури вече са свикнали да живеят със „злобните“ макаци, които се размножават в местна изоставена скрада на старо кино. Градът, на около 90 мили северно от столицата Банкок, е добре известен със своята популация на маймуни, която привлича туристи от цял свят.

Въпреки че приматите редовно създават хаос за местните жители и посетителите, местните дори провеждат ежегоден фестивал в чест на животните.

По време на пандемията, обаче, броят на маймуните е скочил рязко, а с връщането на туристите животните получават в пъти повече сладки напитки и закуски. Улиците на града са наводнени от хиляди животни, захранвани със захар, които се конкурират до смърт за храна и територия.

Животните проявяват пълна липса на страх за хората, което означава, че проявяват изключително смело поведение – катерят се по предните стъкла на движещи се превозни средства, крадат от ръцете на туристите, и създават хаос в града.

Популацията на дивите маймуни се е удвоила през последните години, за ужас на местните жители.

В резултат на нездравословното си хранене градските маймуни имат по-малко мускули от дивите макаци, като много от тях страдат от хипертония и хронични заболявания.

предишна статияПринц Хари започна нова война с кралското семейство
следваща статияДнес времето ще бъде слънчево