На националния ни празник най-голямата интернет търсачка – Google, поздрави света с българското национално знаме, изписвайки своя традиционен логотип на главната си страница с трикольора.

По случай националния ни празник 3-ти март световният гигант смени визията на стартовата страница на търсачката си, като изработи специална анимация на развяващия се български флаг. И ако преди година беше сгрешен празникът, то тази година поздравът на Google гласи: “Ден на Освобождението на България 2022”.

Търсачката редовно ни “поздравява” с т. нар. doodle (драскулка) за националния празник. Променената визия може да се види от почти всяка точка на кълбото днес.

Търсачка номер едно в света разполага със списък от важни дати и празници, за които се подготвят специални празнични лога. Те могат да бъдат както глобални, така и локални.

Припомняме, че платформата за търсене е създадена от американците Лари Пейдж и Сергей Брин – американец от руски произход, на 4 септември 1998 г. Основните си приходи получава от главната услуга, която предлага – Google Търсене – генериране на резултатите от търсене на текст в световната мрежа.

Още любопитни новини – четете тук 

предишна статияДнес една зодия ще привлече вниманието
следваща статияАбрамович продава Челси и дарява средствата на жертвите в Украйна