Начало Свят Mercedes представи уникална система за фаровете

Mercedes представи уникална система за фаровете

768

На автосалона в Женева германският производител Mercedes-Benz представи уникална технология, която ще започне да поставя на серийните си модели още през 2018 г.

Системата Digital Light се вгражда във фаровете на автомобила, като е способна да различава пътните знаци и да си взаимодейства с идващите насреща превозни средства и с пешеходците, пише Automedia. Технологията работи с помощта на специални миниатюрни лещи с HD-разширение, като във всеки от фаровете са поставени по 1 млн. от тях.

Светлината в Digital Light се регулира с помощта на данни, получени от стереокамери и от навигационната система. Благодарение на това светлиният лъч се регулира спрямо релефа, местността и идващите насреща автомобили. Пътят е ясно осветен и това улеснява шофирането.

Новат технология директно проектира на асфалта разични пиктограми и така шофьорът не трябва да отвлича вниманието си от пътя. Първият модел на Mercedes, който ще получи новата система, е Mercedes-Maybach S-Class. Това ще стане още в средата на 2018 г.

предишна статияVolvo XC40 е „Автомобил на годината” в Европа
следваща статия„Барби“ се превърна във Фрида Кало