Начало Водещи „Барби“ се превърна във Фрида Кало

„Барби“ се превърна във Фрида Кало

1500
Барби

Куклите „Барби“ отдавна вдъхновяват младите момичета по света със своята красота и стил. Сега те ще вдъхновяват подрастващите и със своят ум и дързост.

Във вторник, в навечерието на Международния ден на жената, американският гигант в производството на играчки „Мател“ представи 17-те си нови модела на „Барби“, чийто прототипи са инспириращи личности от миналото и настоящето като непокорната мексиканска художничка Фрида Кало и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан – Амелия Еърхарт.

Барби

Новите кукли излизат на пазара след като „Мател“ проведе проучване сред 8000 майки от целия свят и установи, че 86% от тях се притесняват какви са моделите на подражание, на които са изложени техните дъщери.

„Момичетата са можели винаги да разиграват всевъзможни роли и да упражняват различни кариери с „Барби“. Сега сме развълнувани да им представим истински модели за подражание от действителността, за да им напомним, че те могат да бъдат всичко, което си пожелаят“, написа Лиза Макнайт, старши вицепрезидент и генерален мениджър на „Барби“.

Барби

Новата колекция кукли е разделена на две линии. Едната е кръстена „Вдъхновяващи жени“ и представя исторически личности, а другата – „Широу“ (Shero – игра на думи между „тя“ и „герой“ – бел.авт) – изобразява жени, които са пример за подражание днес.

За момента „Вдъхновяващите жени“ са 3 – един от най-популярните и значими художници на XX век и бунтар Фрида Кало; смелата Амелия Еърхарт, която през 1932 година става първата жена, прелетяла през Атлантическия океан, а през 1935 година и Тихия океан; и брилянтната американската математичка афроамериканка Катрин Джонсън, която изчислява траекторията на първото пътешествие до Луната и променя завинаги историята на НАСА. Както съобщи говорителката на „Мател“ Мариса Брик обаче, очаква се към Кало, Еърхарт и Джонсън съвсем скоро да се присъединят и други „Вдъхновяващи жени“.

Барби

Останалите 14 „Барби“-та пък част от колекцията „Широу“ (Shero – игра на думи между „тя“ и „герой“ – бел.авт), която съществува от 2015 година, но постоянно се разширява. В нея са включени кукли, създадени по образ на забележителни жени от сферата на спорта, модата, журналистиката, киното, бизнеса и много други и то не само от американски произход, но и австралийски, британски, турски, китайски, германски, мексикански, полски, и испански. Сега новите „попълнения“ олимпийската шампионка по бокс Никола Адамс, сноубордистката Клои Ким, актрисата Гуан Сяотун, рижисьорката Пати Дженкинс и шеф-готвачката Елен Дароз.

Барби

Компанията е изготвила и кукли- копия на тъмнокожата американска гимнастичка Габи Дъглас, режисьорката и сценарист Ава Дюверне, плюс сайз моделът Ашли Греъм и американската състезателка по фехтовка Ибтихадж Мухамад.

Очаква се всяка една кукла от тази серия да бъде придружена от информация за постиженията на нейния прототип.

 

предишна статияMercedes представи уникална система за фаровете
следваща статияПевицата Риана подготвя модна колекция бельо?