Начало Свят McLaren направи часовник на цената на суперкола

McLaren направи часовник на цената на суперкола

925

Швейцарският производител на часовници Richard Mille и британската автомобилна компания McLaren представиха на автосалона в Женева съвместната си разработка, пише Automedia. Това е часовник, чиято цена е 190 900 щатски долара.

McLaren направи часовник на цената на суперкола

В разработката на хронографа са участвали главният дизайнер на McLaren – Роб Мелвил, и инженерът на Richard Mille – Фабрис Намура. Корпусът на часовника е направен от специален материал, състоящ се от няколко слоя карбон и графен. Той е 200 пъти по-лек от стоманата.

McLaren направи часовник на цената на суперкола

В корпуса са поставени титаниеви орнаменти, наподобяващи въздухозаборниците на колата McLaren F1. За задната част е използван същият материал, а механизмът за навиване напомня джанти на автомобил на британската марка. Часовникът е механичен, като издържа без навиване 55 часа.

McLaren направи часовник на цената на суперкола

Ще бъдат произведени само 500 бройки, като предимство при тяхното закупуване ще имат собствениците на автомобили от семейството Ultimate Series. Това е вторият подобен проект на Richard Mille и McLaren. През миналата година те показаха часовник, който ще излезе в тираж от 75 бройки и струва 1,2 млн. долара.

предишна статияКапитанът на Реал изненада всички с новата си кола! Няма да повярвате каква е (СНИМКА)
следваща статияGoodyear направи гума с мъх