Изоставен товарен кораб, пълен с автомобили, се носи в Атлантическия океан, след като пожар на борда принуди екипажа да се евакуира. Дългият близо 200 метра карго кораб за превоз на автомобили „Фелисити Ейс“ е превозвал товар, включително автомобили на „Порше“ и „Фолксваген“, от Емден, Германия, до Дейвисвил, Роуд Айлънд.

По време на избухването на пожара корабът е плавал на 90 морски мили югозападно от португалските Азорски острови, съобщава в изявление португалския флот. След като пожарът избухва в товарния трюм, той се разпространил бързо и принудил всички 22 членове на екипажа да напуснат кораба.

Според друго изявление на португалския флот, екипажът е бил безопасно откаран в местен хотел, а спасяването е координирано от Морския координационен център за търсене и спасяване в Понта Делгада. Според съобщението няма известни до момента причини за пожара. Собственикът на кораба е уредил изтеглянето му на буксир, докато той продължава да гори.

Регистриран в Панама, „Фелисити Ейс“ се управлява от японската корабна линия Mitsui O.S.K. Линии (MOL). Те не коментираха инцидента.

От „Порше“ потвърдиха, че редица техни автомобили са сред товара и че клиентите, чийто автомобили са на борда на горящия кораб вече са започнали да получават информация от дилърите за състоянието на техните превозни средства.

От „Фолксваген“ заявиха, че „са в контакт с корабната компания, за да получим повече информация за инцидента.“

Корабът може да превозва над 17 000 метрични тона товар, и вероятно има хиляди автомобили на борда. 

предишна статияОткрита е връзка между физическата привлекателност и имунната система
следваща статияПесен на Таркан стана политическо послание на опозицията в Турция