Начало Водещи In memoriam: Отиде си любимият на всички холивудски актьор

In memoriam: Отиде си любимият на всички холивудски актьор

2581
свещ

На 77-годишна възраст почина актьорът Джон Махони, когото познаваме от ситкома „Фрейзър“. Махони играеше ролята на Мартин Крейн в продължение на 11 сезона на популярния ситком от 2004 г. Той спечели няколко награди, включително бе номиниран за „Еми“ и „Златен глобус“.

Театър Steppenwolf в Чикаго, в който Махони играеше от 39 години съобщи, че актьорът е починал в хоспис от рак. Махони започва да играе в Чикаго сравнително късно, когато е на 40 в края на 70-те години.

Джон Махони

Това става, след като актьорите Джон Малкович и Гари Синийз го канят в новосформирания театър Steppenwolf, припомня „Чикаго трибюн“. Оттогава Чикаго става негов дом, макар да е роден във Великобритания.

„Дори когато славата му растеше благодарение на неговата фантастична работа в киното и телевизията, Джон оставаше свързан сс своя артистичен дом, тук в Чикаго“, каза кметът Рам Емануел в прощалното слово за Джон Махони.

Джон Мяахони е носител на наградата „Тони“ за най-добра поддържаща мъжка роля в пиеса, както и Награда на Гилдията на филмовите актьори за най-добър актьорски състав в комедиен сериал за участието му във „Фрейзър.

предишна статияСпокойна е пътната обстановка в страната
следваща статияОткрива се Фестивалът в Сан Ремо