Начало Водещи Открива се Фестивалът в Сан Ремо

Открива се Фестивалът в Сан Ремо

1266
Сан Ремо

Oткрива се Фестивалът на италианската естрадна песен в Сан Ремо на историческата сцена на театър „Аристон“.

Тази година прякото предаване на фестивала ще се излъчва по телевизия РАИ-1.

Фестивалът ще носи подчертано италиански характер. Художественият ръководител на събитието Клаудио Балиони целенасочено се отказа да кани чуждестранни изпълнители и се съсредоточи изключително върху италианските музикални звезди.

Сред гостите ще бъдат прочути италиански изпълнители като Джани Морадни, Джана Нанини, рок групата „Негроамаро“ и др. Засега е известно името само на един от известните чуждестранни гости – Стинг, но самият той е силно свързан с Италия, тъй като от дълги години живее в Тоскана

В конкурсната програма са включени известни италиански изпълнители, за част от които това не е първо участие във Фестивала в Сан Ремо.

Могат да бъдат цитирани имената на Макс Газета, Анализа Скароне, Лука Барбароса, Ноеми и др. Общо претендентите са 28, като 20 от тях са утвърдени изпълнители /те ще се състезават в категорията „шампиони“, а за осем от тях това ще е дебют. Изпълненията ще се оценяват с гласовете на професионално жури, на журналистическо и със зрителските гласове, чрез гласуване в интернет. Оценките ще се сумират за определяне на победителя. Неговото име ще бъде обявено в събота.

По регламент победителят от категория „Шампиони“ ще представи Италия на 63-ото издание на песенния конкурс „Евровизия“, което ще се проведе през месец май в Лисабон, Португалия.

Очаква се голямата изненада на тазгодишния фестивал да бъде участието на певицата Мина, която повече от 20 години не се е появявала пред публика, без обаче да спира да работи и да пуска албуми.

предишна статияIn memoriam: Отиде си любимият на всички холивудски актьор
следваща статия„Небостъргачът” – новият филм на Скалата, който ще ви разбие