Британската кралица Елизабет Втора използва традиционното си Рождествено послание, за да отдаде дълбока прочувствена почит към починалия ѝ съпруг принц Филип по-рано през годината.

Кралицата беше облечена в червена рокля и със същата брошка, която е носила по време на медения си месец през 1947 г.

В емоционално обръщение 95-годишната Елизабет Втора обясни как тя и останалата част от семейството ѝ са се подготвяли за първата им Коледа без принц Филип, на която неговият познат смях тъжно ще липсва.

Говорейки в много личен план кралицата припомни това, което най-много е харесвала в съпруга си:

„Чувството му за дълг, интелектуално любопитство и способност да намери смешното във всяка една ситуация, бяха неповторими“.

Давайки висока оценка на неговото дело, Елизабет Втора заяви, че е много горда от начина, по който принц Чарлз и принц Уилям са поели щафетата от него, особено що се отнася до кризата с климата.

Като благодари на всички, които са й изпратили съболезнования, когато Херцогът на Единбург почина през април, кралицата заяви, че напълно осъзнава колко трудна може да бъде Коледа за мнозина, загубили близките си, посочвайки и пандемията.

Говорейки и за други членове на семейството обаче кралицата нито веднъж не спомена средния си син Андрю или внука си принц Хари и съпругата му Меган Маркъл – тройката, която се оттегли от монархическите си задължения.

Тя обаче спомена Лилибет – дъщерята на Хари и Меган, едно от четирите правнучета, родени през отиващата си 2021 г.

Междувременно рижата коса на Арчи изненада феновете на Хари и Меган. Детето се вижда на коледната картичка на семейството, споделена преди два дни в публичното пространство. На снимката за първи път е показана и дъщерята на Хари и Меган Лилибет.

Очарователната семейна снимка е направена от фотографа Алекси Любомирски в дома на Хари и Меган в Калифорния през лятото.

Хари, Меган и двете им деца

Според някои твърдения Кралица Елизабет II харчи милиони за финансиране на съдебната битка на Принц Андрю в опит да докаже неговата невинност. Херцогът на Йорк е обвинен в сексуално насилие от Вирджиния Джуфре.

Принц Андрю и Вирджиния Джуфре

предишна статияВъзстановка на обичая Коледуване в „Етър“ за трета поредна година
следваща статияРусия глоби Google с близо сто милиона долара