Първата ни ракета Григор Димитров се класира за осминафиналите на тенис-турнира в Индиън Уелс, Съединени щати.

В мача рано тази сутрин българско време нашата звезда в мъжкия тенис не даде шансове на казахстанеца и само за 71 минути го прати извън сметките в надпреварата, за да прекрачи сам сред най-добрите 16 там.

В среща от третия кръг, българският тенисист победи със 6:3, 6:4 за 71 минути Александър Бублик от Казахстан. Двубоят продължи едва 71 минути.

Григор не даде възможност за пробив на Бублик. Първата ни ракета сам нанесе ударите на подаването на Александър в началото на двата сета – за 2:0 в първия и още в откриващия гейм на втория, без след това да допусне срив в играта си. 35-ият в световната ранглиста не сервира зрелищно, но пък бе ефективен и точен.

Григор вкара само 50 процента от първия си сервис, но спечели над 90% от точките на него. Само един гейм на неговото подаване в целия мач мина дори през равенство. Точка за пробив на Бублик не бе записана в мача.

Димитров ще играе на осминафинал срещу Джон Иснър (САЩ), който по-рано през нощта наше време елиминира аржентинеца Диего Шварцман след 7:5, 6:3.

Така Индиън Уелс отново се оказва добро място за Григор Димитров, който игра полуфинал на този Мастърс през 2021-ва. Иснър е на ред, а той никак няма да е лек противник, не и с начина, по който сервира в Калифорния.

предишна статияДъждовно и по-хладно днес
следваща статияВ кои ситуации можем да се доверим на предчувствието си?