Григор Димитров изигра нов силен мач и отива на четвъртфинал на мастърса в Индиън Уелс. Българският тенисист се наложи с 6:3, 7:6 (6) срещу Джон Иснър.

Американецът, който е №23 в схемата, е известен и със своя силен начален удар. Затова един пробив за 3:1 реши първия сет. Във втория точки за пробив нямаше и се стигна до тайбрек.  В него българският тенисист показа характер и затвори двубоя при втория си мачбол. Той записа осем аса и три двойни грешки. Гришо вкара 71 процента първи сервис и спечели 80 процента от точките при разиграването му.

Двамата играха малко над час и половина, а с този успех Димитров изравни баланса си срещу Иснър и вече има две победи и две загуби в мачовете си с него.

В следващия кръг на Индиън Уелс Димитров ще играе с победителя от мача между седмия в света Андрей Рубльов и Хуберт Хуркач. Преди година, когато записа най-силното си участие в турнира с влизане в полуфиналите, българинът преодоля Хуркач в четвъртфиналите.

Рафаел Надал също продължава напред към четвъртфиналите, след като се справи с друг американски съперник – Райли Опелка. Испанският рекордьор по спечелени титли от Големия шлем имаше нужда от два тайбрека, за да пречупи съперника си, като това стана факт след 7:6(3) и 7:6(5).

 

предишна статияЗапочва 14-о издание на Фестивала на българското кино в Прага
следваща статияЕдна от зодиите може да получи неприятна вест днес