Will Smith (R) hits at Chris Rock as Rock spoke on stage during the 94th Academy Awards in Hollywood, Los Angeles, California, U.S., March 27, 2022. REUTERS/Brian Snyder

Академията за филмово изкуство на САЩ „осъжда“ и започва разследване на „шокиращия момент“ по време на неделните награди „Оскар“. Вчера Уил Смит удари шамар на Крис Рок на сцената на церемонията, след като той се пошегува със заболяването на съпругата му, което причинява косопад.

„Академията осъжда действията на г-н Смит във вчерашното шоу“, се казва в изявление на Академията.

„Официално започнахме разследване на инцидента. Тепърва ще се проучват възможни по-нататъшни действия и последици спрямо Устава на Академията, моралните и етични стандарти за поведение, както и разпоредбите на законите в Калифорния“, съобщават от Академията.

Малко след церемонията Уил Смит се извини на колегата си Крис Рок. В профила си в Инстаграм Смит написа, че поведението му е „недопустимо и непростимо“, и се извини и на Киноакадемията на САЩ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джейда ми дойде в повече. Не можах да го понеса и реагирах емоционално. В света на доброто и любовта няма място за насилие“, написа още Смит.

предишна статияС първия редовен полет София – Скопие пътуваха двадесет и двама души
следваща статияЕдна от зодиите днес правилно да определи приоритетите си