Кирил Десподов получи официално наградата си за Футболист на годината за 2021 година. Офанзивният играч на Лудогорец пребори конкуренцията на Мартин Камбуров (Берое) и Георги Йомов (ЦСКА), за да спечели престижното отличие.

Той бе категоричен, че очакванията сега към него са по-големи.

„Да, Вие сте хората, които ни критикувате, които ни помагате при добри мачове. Очакванията са много по-големи, очаква се да си още по-добър, това не ме притеснява, а ми дава мотивацията да се представям по-силно. Трябва да има силна конкуренция, не трима човека да се борят за наградата, а 13. Много е важно за националния отбор, за развитието на българския футбол. Всяка една награда е специална за мен, може би изминалата 2021 година направих неща, които не бях правил досега. Спечелих трофеи, мисля, че се представих на много добро ниво в България и в Европа, представянето ми беше на високо ниво. Конкуренция имаше и тази година, но съм радостен, че успях да спечеля първото място. Ние сме винаги максималисти, винаги имам цели и искам да печеля награди. Всяка една награда е важна, но ако прекалено много мислиш за нея, нещата не се получават“, каза Десподов.

На церемонията в Гранд Хотел Милениум София бе отличен и лекарят на българския шампион д-р Валентин Великов, който получи специалния приз „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ за ключовата си роля при спасяването на Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на двубой от Евро 2020 миналото лято.

„Тази награда я приемам от името на целия медицински екип. За мен е голяма чест, че наградата носи името на един от моите големи идоли Трифон Иванов“, каза д-р Валентин Великов.

„Кирил Десподов безспорно бе най-добрият футболист през изминалата 2021 година. Той надви безапелационно конкуренцията и съм много радостна, че му връчвам тази специална награда. Пожелавам му да играе в Шампионска лига, защото това е една от големите му мечти, и да не спира да се развива и занапред“, каза Весела Лечева преди да връчи наградата на крилото на Лудогорец.

предишна статияВиктория Томова с първа победа на Мастърс турнир
следваща статия„Луи Вюитон“ показа модните тенденции