Бившият шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко каза, че ще се сражава редом с брат си след нахлуването на руски войски в Украйна. За това съобщават от The Guardian.

Русия започна своята инвазия по суша, въздух и море в Украйна. Приблизително 100 000 души са избягали, след като експлозии и стрелба разтърсиха големите градове. Съобщава се за повече от 100 убити.

„Нямам друг избор, трябва да го направя. Ще се бия“, каза 50-годишният мъж, известен като „Железният юмрук“ по време на боксовите си дни, каза за Good Morning Britain на ITV.

Виталий Кличко акцентира, че Киев е застрашен и основният приоритет е да работи с полицията и военните сили за подкрепа на критичната инфраструктура, включително доставката на електричество, газ и вода за гражданите.

Той каза, че цивилните са готови да защитават Киев като войници.

„Вярвам в Украйна, вярвам в моята страна и вярвам в моя народ“, каза Виталий Кличко.

Бившият шампион в тежка категория Владимир Кличко влезе в резервната армия на Украйна по-рано този месец, заявявайки, че любовта към страната си го принуждава да я защитава.

„Украинският народ е силен. И ще остане верен на себе си в тази ужасна ситуация. Това е народ, копнеещ за суверенитет и мир. Народ, който смята руския народ за свои братя“, написа той в публикация в четвъртък.

В посланието си той беше категоричен, че демокрацията не може да се защитава сама; има нужда от волята на гражданите, от ангажираността на всички.

предишна статияЛишиха Русия от Шампионска лига, УЕФА ще евакуира футболистите в Украйна
следваща статия„Фейсбук“ осъди войната в Украйна