Начало Свят Amazon ще похарчат един милиард за сериала по „Властелинът на пръстените”

Amazon ще похарчат един милиард за сериала по „Властелинът на пръстените”

1215

Миналата година беше обявено, че Amazon ще похарчат цяло състояние, за да пренесат фентъзи вселената на „Властелинът на пръстените” на малкия екран. Не ни се вярваше, че безумната идея дори ще се реализира, но малко по-късно научихме, че сделката е потвърдена, съобщава OperationKino. От тогава не се знаеше почти нищо, но вчера, благодарение на The Hollywood Reporter получаваме любопитни подробности за развитието на проекта. При това положението е абсолютно bonkers!

Според новината Amazon са потрошили 250 милиона долара само за правата да направят сериал от франчайза, което след разходите за актьорски състав, продуценти, визуални ефекти и всичко останало, ще доведе бюджета до един милиард и повече. Основна причина за космическата сума е продължителността на договора. От студиото планират сериалът да не е под пет сезона, като поемат отговорност, че снимките ще започнат до две години. В допълнение има сериозни планове за спиноф сериали, които да разкажат странични истории (и разбира се да помогнат на студиото да си избие парите).

Amazon ще имат възможността да използват „материал” от трилогията на Питър Джаксън, което ще доведе до допълнителни разходи, тъй като от студиото ще трябва да платят на New Line за правата на това удоволствие. Не е съвсем ясно в какво ще се изразява този „материал” и как ще се върже с новия сериал, но има отворена врата и самият Джаксън да се присъедини по някакъв начин към проекта.

Има ли смисъл да коментираме? Това се очертава като най-скъпата телевизионна продукция в историята на… космоса. Интересно е как се обръщат нещата и как получихме „Игра на тронове” заради филмите по Дж.Р.Р. Толкин, а сега, благодарение на успеха на Песента за огън и лед ще се завърнем в Средната земя, при това по шеметен начин. Колкото и да бяхме скептични първоначално, сега стискаме палци, защото няма как да не се респектираме от топките, с които разполагат в Amazon. Ще следим проекта отблизо и ще ви информираме за всеки малък ъпдейт. Задават се интересни времена.

предишна статияЗащо яйцата са нужни в ежедневното хранене
следваща статияГотвят нов мега сблъсък в бокса! Ето кой е следващият съперник на Джошуа