Начало Свят Alibaba се захваща с автономни автомобили

Alibaba се захваща с автономни автомобили

1152

Китайският интернет гигант Alibaba Group потвърди публикацията на в. China Daily, че една от нейните групи специалисти разработва технологии за автономно управление. Трябва да се отбележи, че това е третата китайска компания, работеща в областта на интернет търговията, която се интересува от безпилотни автомобили, съобщава Automedia.

След конкурентите Baidu и Tencent, Alibaba започва да разработва „умни“ автомобили. По-рано китайските медии писаха, че групировката редовно тества автономни автомобили, а сега тази информация вече е официално потвърдена. Представители на интернет компанията казват, че разчита безпилотните им системи да управляват автомобила без абсолютно никаква намеса на шофьора.

През март Baidu получи разрешение от правителството да тества автономни модели на обществените пътища в Пекин. Дотогава изпитанията на безпилотни коли в Китай бяха незаконни. Така например, през юли 2017 г., пътната полиция в Пекин започна разследване, след като местните медии съобщиха за тестовете на автономна кола на Baidu по улиците. В автомобила бе лично шефът на Робин Ли.

предишна статияПреди 34 години за първи път българин покорява Еверест
следваща статияБратът на Меган Маркъл не е поканен на сватбата