Начало Водещи Елтън Джон спира с концертите

Елтън Джон спира с концертите

1231
Елтън Джон
На снимката: Елтън Джон

Поп легендата сър Елтън Джон обяви, че ще направи последно турне и смята да спре да пътува, за да прекарва повече време със семейството си.

70-годишният британски музикант разкри плановете си на гала събитие в Ню Йорк и каза, че планира „да се оттегли със замах” със световно турне, което може да трае няколко години.

По-рано световно известният британски композитор, певец и пианист сър Елтън Джон обяви, че спира гастролите си заради лошото си здравословно състояние, съобщи лондонският в. „Дейли мирър”.

По данни на изданието, 70-годишният сър Елтън „в най-скоро време” ще направи изявление във връзка с прекратяването на концертите му в цял свят.

Вестникът припомня, че миналата година певецът е бил няколко дни в интензивното отделение и още 12 дни в болница, защото се заразил с „опасна и рядка” бактериологична инфекция по време на обиколката си в Южна Америка.

Според официалния сайт на Елтън Джон, графикът на концертите му през 2017 е включвал САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина, Чили, Великобритания, Люксембург, Дания, Ирландия, Франция, Германия, Норвегия, Швеция, Полша, Италия, Австрия, Испания, Австралия, Русия и ОАЕ.

На 25 март Елтън Джон ще стане на 71 години. През половинвековната си кариера той е издал 30 студийни албума, продадени в тираж от над 300 млн. копия. В класацията на музикалното сп. „Ролинг стоун” той е на 49 място в списъка на най-великите изпълнители. Сър Елтън има 5 статуетки „Грами” и „Оскар” за песента към филма „Цар Лъв”. През 1994 музикантът стана част от Залата на славата на рок енд рола (Rock and Roll Hall of Fame).

Певецът, който има две деца със съпруга си Дейвид Фърниш, по-рано обясни, че не обича да е далеч от семейството си за дълго време и затова е решил да има по-малко концерти в бъдеще./ТАСС

предишна статияПапата се обяви срещу фалшивите новини и даде за пример как змията е подлъгала Ева
следваща статияПредимно слънчево, температурите се повишават