Начало България 51 плажа на морето без спасители. Вижте защо

51 плажа на морето без спасители. Вижте защо

34
Внимавайте, морето е опасно
Снимката е илюстративна

Това лято 51 плажни ивици по Южното Черноморие ще останат без осигурени водни спасители, поради забавените процедури от Министерството на туризма, съобщи БНР. Този брой неохраняеми плажове се променя всяка година и в момента се изчакват яснота за тяхното водно спасяване.

От Областната управа в Бургас са изпратени 3 заповеди за корекция на броя неохраняеми плажове, като причина за липсата на водни спасители са забавените административни процедури. Понякога се случват и неприятни инциденти като дублиране на конкурсите за обезпечаването на сезона с водни спасители и медицински екипи.

Промените в Наредбата за водноспасителната дейност включват по-гъвкаво работно време за спасителите, като започват работа в 9.00 ч. и приключват в 18.30 ч. Промени има и в обучението на кандидат-спасители, като се позволява провеждането на курсове от различни организации.

Курсовете за водни спасители са дългоочаквани от концесионерите и наемателите на плажове, тъй като с промените се разширява възможността за обучение на повече спасители, което може да подобри условията по българските плажове.

предишна статияОлександър Усик не може да се справи с едър боксьор като мен, убеден е Тайсън Фюри
следваща статия51 плажа на морето без спасители. Вижте защо