Начало Новини Олександър Усик не може да се справи с едър боксьор като мен,...

Олександър Усик не може да се справи с едър боксьор като мен, убеден е Тайсън Фюри

44
Олександър Усик не може да се справи с едър боксьор като мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът Тайсън Фюри заяви, че уважава съперника си Олександър Усик, но смята, че той не може да се справи със значително по-едър боксьор от него.

Фюри и Усик ще се бият помежду си в Саудитска Арабия на 18 май, като победителят от битката ще стане абсолютен световен шампион в тежка категория. В момента Фюри държи пояса на Световния боксов съвет (WBC), докато украинецът притежава тези на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

Двамата трябваше да се срещнат още през февруари, но тогава аркада на Фюри, получена по време на тренировка дни преди мача, доведе до отлагането му.

„Нямам нищо лично срещу Усик, всичко е бизнес. Не го мразя, както някои се опитват да го изкарат. Уважавам го като човек и като боец. Той е световен шампион в тежка категория и всички трябва да уважаваме постиженията му. Но аз съм напълно уверен в способностите си“, заяви Фюри.

„Личното ми мнение е, че има причина да има тежка категория. Когато някой боксьор от полутежка категория като Усик влезе при големите момчета, той иска да се бие с най-едрите. Може да победиш обикновен по-едър боксьор, но не и някой от елитните“, добави Циганския крал.

35-годишният Фюри се отличава с ръст от 206 сантиметра, което е с цели 15 сантиметра повече от височината на украинеца. За самия мач разликата в килограмите между двамата също се очаква да бъде около 25-30 килограма в полза на британеца, който е и по-млад с почти две години.

„Сега е моето време, това е моята съдба, моята ера и моята генерация. Ако не успея да победя, няма да бъда добре. Няма да имам право да говоря повече“, каза още Фюри.

На професионалния ринг британецът има 35 мача, от които е спечели 34 (24 с нокаут) и едно равенство. В същото време Усик е с 21 победи в 21 мача, като от тях 14 са с нокаут.

предишна статияВ Германия гласуват закон за смяна на пола и името по желание
следваща статия51 плажа на морето без спасители. Вижте защо