Начало Водещи 43 факта за Конър Макгрегър, които трябва да знаете (снимки)

43 факта за Конър Макгрегър, които трябва да знаете (снимки)

1709

Откакто направи дебюта си в UFC през 2013 година, 27-годишният ирландец се превърна в един от най-обсъжданите бойци на планетата. Наред с многото фенове, които му спечели, бурният му нрав и ексцентричност му донесоха и редица недоброжелатели. Вижте 43 факта за него, голяма част от които със сигурност не сте знаели досега:

43. Конър Макгрегър е роден в Дъблин, Ирландия. Той е първият от тази страна, който се бие в UFC.

42. като дете, израснало в Ирландия, Конър често се е биел с другите малчугани от квартала. След края на всеки бой, той е анализирал движенията и ударите си. Когато е губил в боя, веднага е мислил кои удари и движения ще му помогнат да победи следващия път.

42

41. Моментът, който променя живота му, е свързан с момиче. Това е и най-лошият му спомен, свързан с боя. Конър харесал момиче от своето училище, което обаче си имало по-голямо от него гадже. Усетило заплахата, ревнивото по-голямо момче събрало приятелите си и всички заедно скочили на Макгрегър. Травмите от този бой го мотивирали да започне да тренира бойни изкуства.

40. Той започва да ходи на тренировки по кикбокс и джу-джицу, за да се научи на истинските бойни техники още от 12-годишен.

39. Докато ходи на тренировки по бойни спортове, той тренира и футбол в местен клуб. Ходи там след училище. Тези спортове го държат далеч от проблемите.

39-1

38. Вече като възрастен, Конър подхваща битка срещу тормоза в училище и често ходи в младежки центрове, за да говори на децата против насилието.

37. През 2007 г., когато е само на 19 години Конър излиза в първия си аматьорски мач пред публика в ирландския Ring of Truth. Собствениците на клетката са впечатлени от качествата му и подписват спонсорски договор с него.

37

36. През 2008 г. той става шампион в Cage Warrior, категория „перо“. Също така печели и титлата в лека категория в шампионат по ММА.

35. През 2009 г. Ultimate Fighting Championship, най-голямата ММА организация в Северна Америка, идва в Дъблин с 93-ото си издание. Конър тогава е в публиката, за да наблюдава мачовете. Веднъж видял тези битки от „първия ред“, той се зарича, че ще направи всичко възможно един ден да се бие с професионални бойци.

34. В цялата си професионална кариера досега Конър има само три загубени двубоя. Победите му пък са 21.

34-1

33. Една от първите му загуби в професионалната кариера идва в третия му профимач. Това кара Макгрегър сериозно да се замисли дали има бъдеще в професионалния ММА. Той спира да тренира, а неговите родители започват да се притесняват, той като синът им излиза със съмнителни типове по барове и харчи без мярка. Тогава се намесва неговият треньор Джон Кавънан, който го връща в залата и на ринга.

32. Президентът на UFC Дана Уайт посещава Дъблин през 2013 г. за ваканция. Той няма никакво намерение да се занимава с професионалните си дейности, но хората там го разпознават по баровете и започват да му говорят за Конър. Те са категорични, че той трябва да види един негов двубой. След като чува толкова много „акъли“ от хората, той склонява да се свърже с Макгрегър и му предлага догворо, без дори да го е гледал.

32.1

31. Официалният му дебют в UFC е през същата година. Той се бие срещу Маркъс Бримидж, а двубоят се излъчва пряко по Fuel TV. Конър печели след само минута и седем секунди.

31-1

30. Преди да стане професионален боец, Макгрегър е работил за малко и като водопроводчик.

29. Той обича да говори на опонентите си по време на битка. Има моменти, когато дори започва да крещи срещу тях. Това е част от неговата техника на сплашване. „Вие го удряте вербално, удряте го психически, а накрая го биете и физически. Това са трите начина да се победи човек“, казва Конър.

28. Хората наричат Конър Макгрегър „новия Мохамед Али“, защото и двамата имат същия стил да говорят много и да побеждават категорично съперниите си. Ирландецът смирено отрича сравнението, но признава, че е огромен фен на Мохамед Али.

27. През април 2011 г. Макгрегър разбива опонента си Пади Дохърти с унищожително ляво кроше, като са му нужни едва 3.5 секунди, за да приключи двубоя. Статистиците изчисляват, че това е вторият най-бърз нокаут в историята на ММА.

27-1

26. Неговият най-голям дразнител и опонент е боецът Жозе Алдо. При всички удобни случаи пред камерите Конър обижда Жозе и се заканва да го пребие. Оказва се, че всичко е имидж и зад кулисите двамата поддържат нормални отношения.

26-1

25. През голяма част от кариерата си Макгрегър носи една от шапките на дядо си в своя багажник. Боецът споделя, че това не е някакво суеверие, а по-скоро му напомня откъде е тръгнал и го държи здраво стъпил на земята. За съжаление през 2014 г. торбата, в която е и шапката, е открадната от багажника на колата му.

24. На пресконференция, след като печели една от първите си битки, той казва с огромна усмивка на лицето си, че само седмица по-рано е живял от социални помощи. Наградата от въпросния бой означава, че вече не е необходимо да живее в бедност.

23. Песента, на която излиза за битките си, е „Foggy Dew“ на Шиниъд О`Конър и The Chieftans. Тяхната музика е традиционна ирландска. Песента наподобява на “Shipping Up to Boston“ на Dropkick Murphy’s, която също е с много ирландско звучене.

22. Той е известен с опаковането си в ирландското знаме, когато излиза за мачовете.

21. Очевидно, Конър Макгрегър мисли за бой 24 часа в денонощието. Той споделя, че се събужда в средата на нощта с внезапното желание да удари нещо. Дори и неговият треньор го нарича „обсебен“.

20. Конър Макгрегър търпи много на болка. В мача срещу Макс Холоуей той дори получава тежка травма на коляното, но въпреки това намира сили и печели битката.

19. Ирландецът споделя, че не позволява на външния свят да го разсейва от това да се бие. „Не ме интересува нищо друго. Аз съм в бойната игра. Не гледам новините, не ме интересува политиката, не ме интересуват други спортове. Не ме интересува нищо, за което нямам нужда да се интересувам. Това е моят спорт, това е моят живот. Аз го изучавам, мисля за него през цялото време. Нищо друго няма значение“, казва той.

18. Една от големите страсти на Конър Макгрегър са дрехите. Ирландският боец отделя много средства, за да изглежда по възможно най-добър начин, като в гардероба му има огромен брой костюми, шити по поръчка, обувки от крокодилска кожа и други подобни модни глезотии.

17. Заради отличния си стил Конър е избран за най-добре облечен мъж в родината си Ирландия. “Има две неща, които наистина обичам – да ритам задници и да изглеждам добре”, споделя самият той пред журналистите.

16. Конър Макгрегър не е единственият член на семейството, който се занимава със спорт. Неговата по-голяма сестра Ерин е професионален бодибилдър, като тя разполага с впечатляваща физика. Двамата са и много близки, като никога не са спирали да поддържат топла връзка помежду си.

15. Спазването на подходящ хранителен режим е задължителна част от живота на всеки атлет, но Конър Макгрегър далеч не е сред хората, които се наслаждават, докато го правят. Самият той споделя в едно интервю, че “няма търпение да бъде стар и да яде каквото си пожелае”. „Ще бъда един леко пълничък, но щастлив човек“, споделя той. Макгрегър разкрива, че има слабост към сладките храни, което и прави спазването на режим при него още по-труден от обикновено.

14. Макар и да има репутацията на мачо, Конър Макгрегър се обяви в подкрепа на легализирането на гей браковете в Ирландия. До подобна промяна в закона действително се стигна, а Конър Макгрегър вече е един от любимите спортисти на гей обществото в британската държава.

14-1

13. Някои спортисти и знаменитости се обиждат от така наречените „фалшиви фенове“, които получават автографи само, за да ги препродават в eBay. Конър Макгрегър публично заяви, че изобщо няма нищо против. Идвайки от бедност, той всъщност уважава стремежа им да чакат на опашка, за да вземат автограф и да направят няколко долара.

12. Конър Макгрегър има и солидни спонсори, от които получава милиони долари. Сред тях са слушалките Beats by Dr. Dre и пивоварната Anheuser Busch.

11. Ирландецът има татуировка надпис на левия крак. Той твърди, че няма представа какво означава този надпис, но му харесва как изглежда и затова си го е татуирал.

11-1

10. Конър получи предложение да играе злодей във филма от поредицата за Джеймс Бонд „Спектър“. Боецът помисли доста, но накрая отказа офертата.

9. Приятелката на Конър Макгрегър, Дий Девлин е с него от самото начало от 2007 г. насам. Връзката им устоява при всякакви трудности, включително известността му и многото фенки. Тя дори се отказва от работата си, за да му помогне да управлява новия бизнес като боец. Девлин е официална част от щаба на Конър и се грижи за финансите на своя любим.

9-1

8. След десет години заедно Конър и Дий се радват на първото си дете. Момченцето се роди през 2017 г. и бе кръстено Конър Джак.

8

7. В профила си в Инстаграм ирландецът често пуска снимки на сина си на боксовия ринг. И се заканва, че когато порасне достатъчно, ще му предаде всички бойни техники, които самият той знае.

6. Конър е професионален боец от няколко години и вече е в Топ 100 на класацията на списание „Форбс“ за най-добре платените спортисти в света.

5. Богатството на Макгрегър се оценява приблизително на над 100 милиона долара. Той признава, че иска да се увери, че семейството и обкръжението му ще са финансово подсигурени. Конър обича много да угажда на своята половинка и на семейството си, като не жали средства, за да го прави.

4. По време на подготовката за битката с Флойд Майуедър, Макгрегър бе наричан от хората „Роки в реалния живот“. Дори самият Силвестър Сталоун убедително посочи Макгрегър като свой фаворит за победа.

3. Всеки път, когато Конър Макгрегър излиза на ринга, UFC прави милиони долари. Това го прави един от най-добре платените бойци в спорта си.

2. Конър Макгрегър нарича къщата си в Лас Вегас „МакЗамък“. Той казва, че да живее в Лас Вегас го кара да се чувства така, все едно постоянно е на почивка. След като проведе своите тренировки, той обича да се прибира и да прекара известно време в огромната си стая за игри.

2-1

1. Когато започва кариерата си в бойните спортове, Конър няма нито една татуировка по тялото си. Сега е доста различно и татусите му постоянно се увеличават с времето.

1

 

предишна статия17 етажен круизен кораб акостира във Венеция (СНИМКИ И ВИДЕО)
следваща статияСПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, Стефан Стоянов: Само за 5 години IT секторът в Пловдив се удвои