Начало Интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, Стефан Стоянов: Само за 5 години IT секторът в...

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, Стефан Стоянов: Само за 5 години IT секторът в Пловдив се удвои

1718

Стефан Стоянов е заместник-кмет на Пловдив по инвестициите и образованието. Участва активно в налагането на Пловдив като втори център в страната за IT и аутсорсинг услуги, като към 2017 г. над 6 000 души са заети в тези сектори. Освен това участва в екипа по налагането на Пловдив като индустриален център в региона и по привличането на стратегически инвеститори в Тракия икономическа зона. През 2012 година стартира създаването на отдел за Бизнес развитие, който да се специализира в работата с потенциални инвеститори и да позиционира града като важен регионален център.  

На 28.09. започва Годишният бизнес форум в Пловдив Индустрия 4.0. Пловдив се наложи като индустриалното сърце на България. Какво ново се случва с чуждите инвестиции ?

Пловдив и Тракия икономическа зона наистина станаха пример за добра работа с инвеститори. Имаме над 100 средни и големи предприятия организирани в индустриалните зони около града и това са предприятия от автомобилната индустрия, машиностроенето и т.н. Последните години работихме много усилено и ние, и частният бизнес, за да наложим региона на Пловдив като една от важните индустриални зони в Югоизточна Европа. Четвъртък и петък ще се проведе голяма бизнес конференция, като интересното е, че освен че ще си говорим за новата индустриална революция и влиянието й в българската икономика, тази година включваме и ИТ сектора, като важна част от автоматизацията на индустрията. Очакваме лектори от цял свят. Мисля, че ще е полезно.

 

 

Цялото интервю със зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов може да прочетете ТУК или на страницата ни във Фейсбук.

предишна статия43 факта за Конър Макгрегър, които трябва да знаете (снимки)
следваща статияНай-смелото куче на света – Фрида! (СНИМКИ И ВИДЕО)