Начало Водещи 41-годишната Олде счупи рекордите на Гинес и вече е най-старият пингвин в...

41-годишната Олде счупи рекордите на Гинес и вече е най-старият пингвин в света

1288

Папуаските пингвини живеят в природата между 10 и 20 години, въпреки че достигат до 30 в някои зоопаркове, но Олде, жителка на датски зоопарк, отпразнува 41-ия си рожден ден и заслужава да бъде вписана в Книгата на рекордите на Гинес.

снимка: guinnessworldrecords.com

В датския зоопарк в Одензе всички с радост приветстваха признанието, дадено от „Книгата на рекордите на Гинес“ на обитателката му Олде (което на датски означава „Голяма баба“).

снимка: guinnessworldrecords.com

Тя е папуаски пингвин и е вече на 41 години и половина.

„Наистина е хубаво да бъдеш известен по света. Хората, които се грижат за нашите животни са професионалисти и като такива нямат свои любимци, но със сигурност ще признаят, че Олде има специално място в сърцата им “, признава Дани Ларсен, говорител на зоологическата градина в Одензе.

Процедурата по признаване и вписване в „Книгата на Гинес“ е била заслуга както на гледачите, така и на ръководството, но сега всички са изпълнени с гордост, че са получили признание за цялото внимание, което са отделили на Олде и другите пингвини, добавя Ларсен.

„Като се има предвид сегашното й състояние, към Олде има малко по-специално отношение в сравнение с другите пингвини. Например пазачите й сервират порция риба отделно, така че тя не трябва да се бие с много по-младите си роднини“, отбелязва Ларсен.

Олде обаче не обича да бъде в центъра на вниманието, а според Санди Мънк и Мат Хайкел, двама гледачи, които се грижат за пингвините в Одензе, тя винаги е тиха и спокойна. Никога не се е налагала над други пингвини или пазачи.

предишна статияБлизнаците да забравят за работа днес, Раците да са предпазливи
следваща статияЗа Козирозите денят е подходящ за пътуване извън града, много възможности се отварят пред Овните