Начало България 139 години от създаването на Военноморските сили

139 години от създаването на Военноморските сили

1478
Военноморски сили

Президентът Румен Радев ще вземе участие в отбелязването на 139-та годишнина от създаването на Военноморските сили (ВМС). В 9 часа на Морска гара-Варна се състоя ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите на ВМС и ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров“.

Президентът наблюдава от борда на фрегатата „Дръзки“ демонстрации на елементи от операция по морска сигурност, а в 11 часа беше открита паметна плоча, поставена от организацията на българските евреи „Шалом“ в знак на признателност към варненската общественост и българските моряци.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев отправи поздрав към личния състав на ВМС по БНР. „Пред флота винаги е имало хоризонти и от нас зависи дали тези хоризонти ще са светли. Нека да вдигнем глави и да се радваме на това, че Господ ни е създал в тази красива страна. Поели сме дълг да я защитаваме, поели сме гордия дълг на моряка. Той може да е труден, но е винаги славен“, заяви Петев.

предишна статияСтартира 18-ата ветроходна регата „Кор Кароли“
следваща статияПерсеиден дъжд тази нощ ще озари небето