Начало България Стартира 18-ата ветроходна регата „Кор Кароли“

Стартира 18-ата ветроходна регата „Кор Кароли“

1007
Кор Кароли

Заместник кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян откри официално 18-ата международна ветроходна регата „Кор Кароли“. Церемонията се състоя на Пристанище Бургас.

Присъстваха още директорът на пристанището Диян Димов, Асен Христов-секретар на Министерството на младежта и спорта, Веси Девиджиева – началник-отдел „Спорт“ към Общината и секретарят на фондация „Кор Кароли“ Митко Новак.

Всички приветстваха участниците, като заместник-кметът Мануелян и шефът на пристанището Димов връчиха наградите на победителите в двата класа от „Про-Ам“ гонката. Шефът на бургаското пристанище отговори на въпроса дали и през следващата година ще домакинстват на регата, че са готови още 160 години да посрещнат участниците в „Кор Кароли“.

Почти в същия дух се изказа и зам.-кметът Мануелян, като заяви, че Бургас обича ветроходството, а най-престижната и най-интересна ветроходна проява у нас винаги ще има място в град Бургас. Сред гостите на трибуната бе и главният съдия Хенрих Кокончев.

Специален поздрав от едни от най-добрите двойки по спортни танци от клуб „Бургас 1975“ имаше към участници и гости, а след това всички се потопиха в коктейлната атмосфера на фона на хубава музика и отлични видео кадри и снимки от днешната надпревара.

предишна статияПето място за Ивет Лалова на финала на 200 метра
следваща статия139 години от създаването на Военноморските сили