Япония, студентки

Японско таблоидно списание се извини за статия, в която класира университетите по това колко лесно е да бъдат убедени студентките да правят секс на пиянски партита.

Списъкът се появи на 25 декември на седмичното списание „Spa!“ и предизвикаха възмущение, особено онлайн, където една жена започна кампания, търсеща извинение и спиране на продажбите на списанието.

Петицията й на платформата change.org обвини статията за „сексуализиране и неуважение към жените“ и е събра подкрепа от повече от 28 000 души до вторник.

„Бихме искали да се извиним за това, че използваме сензационен език, за да привлечем читателите към начина, по който те могат да станат интимни с жените и за създаването на класация… с реални университетски имена… което доведе до статия, която може да е обидила читателите“, се казва в изявление на редакцията на списанието, получено от АФП.

Статията е за практиката, която списанието описва като „gyaranomi“ или партита с доста пиене, на които мъжете участници плащат на жените да присъстват.

В публикацията се казва, че партитата са популярни сред жените и интервюират разработчик на приложения, предназначени да помогнат на мъжете и жените да намерят потенциални участници.

Според списанието списъкът му се основава на информация от интервюто с предприемача.

„По въпроси, които включват секс, ние ще направим това, което можем като списание, за да чуваме различни мнения“, се казва в изявлението.

Япония се нарежда в дъното на страните от Г-7 по отношение на женското присъствие в политиката и бизнеса.

предишна статияРуски учени създадоха уникален препарат срещу астма
следваща статияКевин Спейси се яви в съда по обвинение в сексуално посегателство